Actief worden

(Voor contactinfo zie onderaan)

Bijna elke piraat is een vrijwilliger. Sommige doen het voor de roem en bekendheid. De meeste mensen zijn piraat omdat zij vrij willen zijn. Vrij van een samenleving die ze verteld hoe ze moeten zijn en wat zij doen. Vrij om zelf te beslissen wat het beste is voor henzelf en de mensen om wie ze geven. En alle piraten geven veel om mensen. En wensen die vrijheid niet alleen voor zichzelf maar willen die ook aan anderen bieden.

Wat wij bieden is geen gewone politieke partij. Bij ons mag je direct mee praten. Zolang je ook kunt luisteren. En mag je jouw idee voor een beter Nederland uitwerken. Zolang je anderen ook de ruimte kan geven om hun ideeën uit te werken. En dan samen kunt kijken wat het beste werkt. Er is maar een manier om het beter te maken. En dat is samen.

Wat wij bieden is een plek waar jij alle ruimte krijgt om te doen wat jij belangrijk vindt en waar je in en van wilt leren. Zolang je maar bereid bent om fouten te maken en daar van te leren.

Wat wij vragen zijn mensen die de wereld willen verbeteren. Door helder te krijgen wat ze willen en kunnen doen voor zichzelf en anderen. Die in staat zijn om hun eigen mening te vormen. En daar kritisch op kunnen reflecteren. Die kunnen genieten van kleine overwinningen. Want een druppel beweegt niks, maar de oceaan beweegt de wereld.

Wij zijn geen oceaan. Nog niet. Wij zijn een klein bootje op een turbulente zee. Maar met genoeg mensen, genoeg wilskracht en samenwerking, kunnen wij de wereld bewegen.

Actief worden kan op veel manieren. Wil je lokaal aan de slag? Neem contact op met fractievoorzitter Saskia Söller:

  • Om te mailen met Saskia Söller (fractievoorzitter) klik je hier
  • Om het laatste verkiezingsprogramma te lezen klik je hier

Wil je lokaal aan de slag, maar betekent dat wat anders voor jou dan de gemeente Utrecht? Wil je bijvoorbeeld degene zijn die het ontstaan van een nieuwe afdeling in de provincie Utrecht mogelijk maakt? Dan horen we natuurlijk ook graag van je! Daarnaast zien we je ook graag actief worden in onze faciliterende organisatie:

  • Om te mailen met Maarten van der Pol (Lead Link / Vrijwilligerscoördinator) klik je hier
  • Om te mailen met Jasmijn Boeken / Wetenschappelijk Bureau klik je hier
  • Om bij te dragen aan Campagneondersteuning (landelijke thema’s, social media, grafische vormgeving) klik je hier

Op welke manier je ook wil bijdragen, we horen graag van je! Je mag ook altijd een berichtje sturen of bellen naar 06-47320520. (Maarten van der Pol)