PPU

Gezocht: lijstkandidaten voor Gemeenteraad, Waterschap en Provinciale Staten!

De Piratenpartij Utrecht is begonnen met een doorlopende campagne, waarbij we gaan voor zetels in Gemeenteraad, Waterschap en Provinciale Staten. Hiervoor gaan we met een enthousiast en ambitieus team van lijstkandidaten, aangevoerd door een select aantal topkandidaten, alle drie de verkiezingen in. 

Voor zowel Gemeenteraad Gemeente Utrecht als voor Waterschap Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden, en de Provinciale Staten Utrecht gaan we voor 2 zetels. Dat betekent dat we zes piraten willen afvaardigen, gesteund door een gemotiveerd team van kandidaten die ook ambitie hebben om in de fractie aan het werk te gaan.

Woon je buiten de gemeente Utrecht dan kan je nog steeds meedoen, heb je de ambitie om in jouw Utrechtse gemeente mee te doen met de verkiezingen neem dan vooral ook contact met ons op.

In onze campagnestrategie onderscheiden we drie soorten kandidaten:

1- De topkandidaten. De eerste drie kandidaten worden reeds geselecteerd door onze kiescommissie, en zullen bij de drie verschillende verkiezingen ieder de lijst aanvoeren. Wij zoeken voor iedere lijsttrekker een volwaardige secondant, waardoor we komen tot zes topkandidaten die zich actief voorbereiden om te worden afgevaardigd.

2- De lijstkandidaten. Deze kandidaten nemen actief deel aan de campagne, en zijn bereid om bij zetelwinst een zetel te accepteren, of in de fractie aan de slag te gaan.

3- De lijstduwers. Deze kandidaten hebben geen ambitie om daadwerkelijk een zetel in te nemen, maar willen de Piratenpartij Utrecht steunen vanaf een niet-verkiesbare plek.

Voor zowel 2 (de lijstkandidaten) als 3 (de lijstduwers) zijn we nu op zoek naar kandidaten! De kiescommissie zal lijstkandidaten voordragen aan het bestuur als secondant (topkandidaat).

Is het tijd voor jou om actief te worden in de politiek, heb je een piratenhart en werk je graag mee aan een betere toekomst voor iedereen? Lees dan verder! 

Wil je ons steunen als lijstduwer dan verwachten we van onderstaande minimaal affiniteit met de genoemde zaken. In communicatie naar buiten toe ben je duidelijk over je positie als lijstduwer, zodat mensen weten dat je steunt, maar niet de politiek in zal gaan. 

Wil je als lijstkandidaat meedoen dan herken je jezelf in onderstaand profiel, maar ben je ook eerlijk tegen ons en tegen jezelf over je sterke en zwakke punten hierin. Voorafgaand en tijdens de campagne is er ruimte voor zelfontwikkeling en groei. Het is daarom niet erg als je niet alle punten al beheerst, een wil om te leren is net zo belangrijk.

Jouw profiel:

 • Ik ben bereid om als lijstkandidaat en op een verkozen positie in Gemeenteraad, Waterschap of Provinciale Staten een publiek figuur te zijn;
 • Ik ben volledig beschikbaar voor de komende verkiezingscampagne en bereid zitting te nemen in Gemeenteraad, Waterschap of Provinciale Staten als ik gekozen word;
 • Ik ondersteun de topkandidaten in de doorlopende campagne voor Gemeenteraad, Waterschap en Provinciale Staten in woord en gebaar;
 • Ik sta stevig in mijn schoenen en kan de idealen van de Piratenpartij uitdragen en verdedigen;
 • Ik ben in staat binnen de partij mensen mee te krijgen en te motiveren;
 • Ik kan en durf de discussie aan te gaan in het publieke debat om de standpunten van de Piratenpartij uit te dragen, te verdedigen en te verspreiden;
 • Ik ben een goede debater, met een solide uitstraling;
 • Ik kan slim en weloverwogen omgaan met de media en deze soms naar mijn hand zetten;
 • Ik ben analytisch en in staat om grote hoeveelheden informatie snel te verwerken en de kern hiervan samen te vatten;
 • Ik ben in staat compromissen te sluiten;
 • Ik ga online en offline met mensen in gesprek. Ik ben daarin niet alleen een zender maar ook een ontvanger en een verbinder;
 • Ik heb een goede beheersing van de Nederlandse en bij voorkeur ook Engelse taal in woord en geschrift;
 • Ik kan goed onderscheid maken tussen mijn persoonlijke mening en de partijlijn, en zet in communicatie naar buiten toe de partijlijn voorop;
 • Ik ben bereid mij te committeren aan de doorlopende campagne voor alle drie de verkiezingen, waarbij ik bij elke verkiezing als lijstkandidaat zal meedoen;
 • Ik laat aan de kiescommissie weten of en waarom ik eventueel als secondant wil optreden bij één of meer verkiezingen

Natuurlijk wil je weten met wie je intensief samen zal werken. Daarom stellen onze drie topkandidaten zich hier kort aan jou voor:


Doe jij mee? Stuur dan je motivatiebrief en CV samen met een overzicht van je sociale media accounts naar kiescommissie@pputrecht.nl. Wil je jezelf niet verkiesbaar stellen maar wel bijdragen aan de doorlopende campagne? Dan horen we graag van je op vrijwilligers@pputrecht.nl.